2022 Dijital Pazarlama Trendleri
TikTok 2022’de Hızla Büyümeye Devam Ediyor
TikTok yükselişiyle beraber 1 milyar kullanıcıya ulaştı ve giderek artıyor.
TikTok, muazzam bir etkileşime sahip olan sosyal medya platformu. Araştırmaya göre ABD’li kullanıcılar neredeyse zamanlarının 850 saatini TiktTok’ta geçiriyor. Bireylere ve markalara videolarının popüler hale gelmesi için fırsat sunuyor.
Sosyal Medya Danışmanı Alison Battisby, 2022’de pazarlamacıların TikTok’u çok ciddiye almasını öneriyor. “TikTok’un geçen yılki büyümesi olağanüstü oldu. Facebook kesinlikle endişeli çünkü TikTok’un pek çok özelliği Facebook ürünlerine süzülmeye başlıyor.”
Platformun geliri açısından TikTok, kullanıcılar tarafından 110 milyon dolardan fazla harcanan ve 2021’de en çok kazanan oyun dışı uygulama oldu. Bu, genç tüketiciler arasında satışları artırmak isteyen pazarlamacılar için uygulamanın kazanç potansiyelini gösteriyor.
Sosyal Ticaret’te Sorunlar Ortadan Kalkacak
Sosyal medyayı kullanarak bir ürün veya hizmet bulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Markalar pandemiyle beraber müşterilere geleneksel mağazalar yerine çevrimiçi mağazalar sunmaya başladı. Youtube, Instagram ve TikTok kullandıkları başlıca platformlar arasında yer alıyor.
Accenture araştırmasına göre sosyal alışverişin 2025 yılına kadar küresel olarak 1,2 trilyon dolara ulaşmasının beklemenin şaşırtıcı olmadığı söyleniyor ve bu geleneksel e-ticaretten üç kat daha hızlı bir büyüme anlamına geliyor.
Sosyal platformlar daha fazla çalışarak 2022’de uygulamalardaki müşteri ödemelerini sorunsuz bir forma getirmeye hazırlanıyor. Bu sayede alışveriş deneyimi çok daha gelişecek. Özellikle Y ve Z kuşaklarının ileride online alışverişin %62’sini oluşturacakları düşünülüyor.
YouTube Reklamcılığı Öne Çıkacak
Wolfgang Digital’in Genel Müdürü Brendan Almack’ın yaptığı açıklamaya göre 2022’de YouTube reklamcıların yapacağı yatırımlar arasında en fazla bütçeye sahip olacak.
YouTube’un küresel geliri 2020’ye göre %46 artarak 29 milyar dolara erişti. YouTube neredeyse platformunu NetFlix ile aynı seviyeye getirmiş görünüyor.
Metaverse, Pazarlamacıların Etkin Alanı Olacak
Facebook 2021’de ana şirketinin adını Meta olarak değiştirdi. Bu değişim pazarlamacıların dikkatini çekti ve Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg insanları bağlamanın bir sonraki sınırını Metaverse olarak görüyor.
Mikro Influencer’lar Daha Çok İlgi Görecek
Yeni dönemde 10 binden az takipçisi olan influencerlar yükselişte. Daha yüksek takipçili influencerlara kıyasla sınırlı erişimleri olmasına rağmen iş birliği yapmak için daha ekonomiktirler. Niş kitleler ve yüksek katılım avantajına sahiptirler. Bu nedenle birçok küçük işletme ve yerel marka onları son derece verimli bulmaktadır.
Birden Fazla Kanallı Pazarlama
Artık yeni dönemde müşterilerle kaliteli bağlantı kurabilmek için birden fazla etkileşim kanalının kullanılması gerektiği açıklandı. Web seminer ve etkinlikler planlamanın yanı sıra sosyal medya, blog, Whatsapp ve Telegram gibi platformlara önem vermek çok daha etkili olacak.
Comments are closed