[vc_row][vc_column][vc_column_text c_id=”.vc_1655836520421″]
Dijital Pazarlamaya Giriş Yapmak İçin İhtiyacınız Olan İlk 3 Tüyo
Son birkaç yıldır işletmeler, dijital varlıklarının aslında ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamaya başladı. Daha doğrusu önceden önemli olarak gördükleri bu konunun, pandemi ile beraber aslında bir zorunluluk olduğunu fark ettiler. Markalar için çevrimiçi varlıklarını en üst düzeye çıkarmak, marka bilinirliğini arttırmak ve dolayısıyla online satışlarını arttırmak amacıyla vakit kaybetmeden dijital pazarlamaya giriş yapmaları gerekmektedir. Ancak dijital varlık oluşturmak ve profesyonel bir şekilde bu varlığı yönetmek ne yazık ki göründüğü kadar kolay değil.
Sizlere 3 kısa adımda dijital pazarlamaya nasıl adım atmanız gerektiğini açıklıyoruz.
1. Öncelikle sosyal medya platformlarındaki bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olun.
Bu bilgi için muhtemelen içinizden “söylemeye bile gerek yok” diyor olabilirsiniz. Ancak bu gerçekten çok önemli bir konu. İşletmenizin tüm ilgili sorgularda en doğru şekilde görünmesini sağlamak ve insanlara temas etmek için profilinizde yer alan bütün alanları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olun. En azından işletme adresiniz, işletmenizin görselleri, web siteniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz ve çalışma saatlerinizi muhakkak doldurmaya özen gösterin.
Bu konu özellikle Google My Business hesabınız için çok kıymetlidir. Google, hemen hemen herkesin çevrimiçi arama yaptığı en önemli platformdur. Bu nedenle Google My Business hesabınızın, şirketiniz ve tekliflerinizle ilgili tüm bilgilere sahip olduğundan emin olmanız gerekir. Ayrıca platforma yükleyeceğiniz görsellerin de önerilen boyutlarda ve büyüklüklerde olmasına dikkat edin. Son olarak, sizin gibi işletmeleri bulmak için kullanıcılarınızın hangi aramaları yaptığını da bilmelisiniz. Böylece ürünleriniz ya da hizmetlerinizle alakalı anahtar kelimeleri ve hashtag’leri de profilinize dahil edebilirsiniz.
2. Rakip araştırması yapın ve performans kriterleri oluşturun.
İlk olarak, pazarınızdaki rakiplerinizin bir listesini oluşturmanız gerekiyor. Bu işletmeler, ulaşmak istediğiniz potansiyel müşterilerinize zaten ulaşmayı başarmış olan işletmelerdir. Bu işletmelerin sosyal medyadaki tavırlarını ve kullandıkları taktikleri, kendi yaklaşımlarınıza rehberlik etmesi için kullanabilirsiniz. Bu sayede rakiplerinizin olumsuz davranışlarını tespit ederek onlardan kaçınabilirsiniz. Aynı zamanda kullanıcıları tarafından takdir görmüş tavırları da örnek alabilirsiniz.
Bu notları aldıktan sonra, her bir sosyal medya profili için ayrı stratejiler belirleyin. Ayrıca her bir sosyal medya platformu için özel performans hedefleri belirlemeye çalışın. Kötü performans gösteren stratejilerinizi hızlı bir şekilde revize etmeye odaklanın. Ne kadar hızlı aksiyon alırsanız o kadar hızlı bir şekilde kötü sonuçları minimize edebilirsiniz.
3. Sektörünüzdeki temel içerik eğilimlerini ve ilgi alanlarını araştırın.
Kullanacağınız doğru hashtag’ler, ürün ve pazarlama stratejilerinizi yönlendirmek için ilgi çekici temel konuları sizlere verebilir. Ayrıca sosyal medya platformlarındaki trendleri takip edebileceğiniz birçok veri aracı bulunur. Örneğin Google Trends, Pinterest Trends veya Snapchat Trends araçlarını takip ederek nişinizle ilgili trend konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Tabii ki tek başına takip etmek pek bir işe yaramayacaktır. Trendlerin analizini yaptıktan sonra rakiplerinizden daha hızlı ve yaratıcı bir kurguyla beraber aksiyon almalısınız. Akabinde başarılı sonuçlar almanız kaçınılmaz olacaktır.
Dijital varlığınıza profesyonel bir görünüm kazandırmak ya da dijital pazarlamaya giriş için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Comments are closed